Business Internaţional

2,5 dolari pentru o lectie de capitalism direct de la Warren Buffett

20.04.2004, 00:00 12



Pana nu demult, pentru a putea participa la sedinta anuala a Berkshire Hathaway trebuia sa fii actionar al holdingului detinut de al doilea bogatas din lume, Warren Buffett, sau puteai cumpara bilete de pe Internet la marele eveniment.



Pentru a deveni actionar ai nevoie de cel putin 3.077 dolari, adica pretul celei mai ieftine actiuni emise de companie, conform The International Herald Tribune. Biletele destinate celor care nu aveau calitatea de actionari erau vandute prin intermediari, care la randul lor le vindeau prin intermediul site-ului EBay, la preturi care ajungeau la 58,5 dolari bucata.



Pentru a impiedica acest fenomen, Buffett a decis insa sa vanda direct aceste bilete, potrivit declaratiei lui Marc Hamburg, directorul financiar al Berkshire.



"Nu ne convine deloc faptul ca biletele fac obiectul acestor speculatii", a declarat Hamburg intr-un interviu.



Acum, Buffett insusi apare pe site-ul de Internet, unde ofera 10.000 de bilete la un pret de 2,5 dolari bucata.



Anul trecut, peste 10.000 de actionari ai Berkshire si de admiratori ai grupului financiar s-au indreptat spre Omaha, statul Nebraska, pentru a lua parte la evenimentul pe care Buffett l-a numit "Woodstock-ul capitalistilor". Cu aceasat ocazie, Buffett si Charles Munger, vicepresedintele Berkshire, merg la tot felul de petreceri si picnicuri, raspunzand la intrebarile participantilor.



Averea lui Buffett, de 42,9 miliarde de dolari, se situeaza foarte aproape de cea a celui mai bogat om din lume, Bill Gates, care se ridica la 46,6 miliarde de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO