Business Internaţional

20 de companii bulgăreşti sunt implicate în construirea infrastructurii pentru CM de Fotbal din Qatar

AFP/Mediafax Foto

AFP/Mediafax Foto

Autor: Bogdan Cojocaru

24.10.2014, 00:03 503

Un număr de 20 de companii bulgăreşti sunt implicate în construirea infrastructurii pentru Campionatul Mondial de Fotbal organizat de Qatar în 2022, a declarat Ziad El Masri, preşedintele Asociaţiei de Afaceri Bulgaro-Arabe, citat de Novinite.

Companiile bulgăreşti au reuşit să semneze contracte pentru Qatar datorită forumului internaţional de investiţii „Noua economie a Bulgariei – Calea spre Est”, organizat în primăvară în staţiunea Pomorie. În timpul primei ediţii a acestui eveniment oraşul de litoral a fost vizitat de 7.000 de turişti din Kuwait, potrivit datelor Asociaţiei.

Însă „numărul companiilor participante a crescut. La cea mai recentă ediţie, participanţi din Irak şi Rusia s-au interesat despre oportunităţi de investiţii în creşterea animalelor”, a afirmat Pavel Marinov, guvernatorul districtului Burgas. Din România, compania de construcţii Delta ACM 93, s-a arătat în 2012 interesată de proiecte în Qatar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO