Business Internaţional

9 clienţi Deutsche Bank suspectaţi de evaziune fiscală de 43 mil. euro

9 clienţi Deutsche Bank suspectaţi de evaziune fiscală...

Autor: Anca Dumitrescu

11.06.2015, 15:08 172

Acuzaţiile implică două investigaţii separate, în cadrul cărora 70 de reprezentanţi ai procuraturii au percheziţionat 10 locuinţe şi birouri din întreaga Germanie.

Clienţi ai Deutsche Bank sunt suspectaţi că în 2008 au solicitat rambursări de taxe prin intermediul unei strategii de arbitraj care implică utilizarea de acţiuni care aduc dividente. Identitatea suspecţilor nu a fost dezvăluită.

Percheziţiile au avut loc marţi, la două zile după ce directorii generali ai Deutsche Bank, Anshu Jain şi Jurgen Fitschen, şi-au anunţat demisiile.

John Cryan, fost director financiar al băncii elveţiene UBS, îl va înlocui pe Jain, care va demisiona la sfârşitul lunii iunie. Cryan va deveni singurul director general al Deutsche Bank atunci când Fitschen va renunţa la funcţie, în luna mai a anului viitor.

Deutsche Bank a anunţat marţi că procurorii nu au adus acuzaţii împotriva actualilor angajaţi ai băncii, în legătură cu acest caz. Banca a precizat joi că nu are comentarii suplimentare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO