Business Internaţional

A patra înjumătăţire a Bitcoin s-a produs

A patra înjumătăţire a Bitcoin s-a produs

Autor: Andreea Tobias

20.04.2024, 10:59 19563

Evenimentul rar de înjumătăţire a Bitcoin a avut loc, potrivit firmei de analiză CoinGecko. Înjumătăţirile anterioare au adus câştiguri mari pe parcurs, dar analiştii avertizează că acest lucru nu înseamnă automat că se va întâmpla la fel şi de data aceasta.

„Bitcoin Halving” reduce numărul de noi Bitcoin care intră pe piaţă prin înjumătăţirea recompensei pentru “minare”, anunţă Sky News.

"Minarea" de bitcoin înseamnă calcule complexe pe un ordinator pentru a valida tranzacţiile în criptomonede, o activitate deschisă tuturor pe o reţea descentralizată şi care este remunerată prin emiterea de noi bitcoin.

Având loc aproximativ o dată la patru ani, este conceput pentru a limita oferta la 21 milioane de locuitori până în 2140.

Aceasta înseamnă că în prezent vor fi create doar 450 de Bitcoin în fiecare zi.

„Bitcoin Halving” au avut loc şi în 2012, 2016 şi 2020 - iar mecanismul a fost scris în codul Bitcoin atunci când a fost creat.

Preţul criptomonedei a rămas stabil la 63.747 de dolari (51.531 de lire sterline) după înjumătăţire.

Investitorii speră totuşi că o creştere mare nu este departe, după ce înjumătăţirile anterioare au dus în cele din urmă la câştiguri semnificative.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO