Business Internaţional

Activiştii francezi au umplut cu ciment găurile unui teren de golf în semn de protest

Activiştii francezi au umplut cu ciment găurile unui...

Autor: Rafael Hekman

14.08.2022, 21:35 43

Activiştii pentru climă afiliaţi la Extinction Rebellion au vizat terenurile de golf din sudul Franţei, umplând găurile cu ciment în semn de protest faţă de scutirile de la restricţiile la apă, în timpul uneia dintre cele mai grave secete înregistrate vreodată, relatează Reuters. 

Franţa le-a cerut locuitorilor să evite utilizarea neesenţială a apei, cum ar fi spălarea maşinilor şi udarea grădinilor. Cu toate acestea, activiştii se plâng de faptul că terenurile de golf au voie să continue să ude iarba.

Acţiunea de protest a avut loc la clubul de golf Vieille-Toulouse şi, de asemenea, la terenul Garonne des Sept Deniers.

Gerard Rougier, de la Federaţia Franceză de Golf a declarat pentru site-ul de ştiri France Info: „Un teren de golf fără iarbă este ca un patinoar fără gheaţă", încercând să justifice faptul că terenurile de golf au primit scutire de la restricţiile folosirii apei.

Extinction Rebellion Toulouse a postat pe Twitter o fotografie care aparent arată o gaură de golf umplută cu ciment şi o pancartă pe care scrie: "Această gaură consumă 277.000 de litri. Tu bei atât de mult? #Stop Golf".

O petiţie menită să elimine scutirea de care se bucură terenurile de golf franceze în timpul secetei spunea: „Nebunia economică primează în faţa raţiunii ecologice".

Interdicţiile privind apa sunt puse în aplicare la discreţia oficialilor regionali şi, până acum, doar Ille-et-Villaine, în vestul Franţei, a interzis udarea terenurilor de golf.

Franţa a fost una dintre cele mai afectate de caniculă şi secetă în Europa, pompierii luptând cu un incendiu masiv în pădurile din sud-vestul Franţei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO