Business Internaţional

Alitalia a ramas din nou fara bani

29.05.2008, 16:45 21

Compania aeriana Alitalia a anuntat ca are nevoie "foarte urgent" de capital dupa ce negocierile de fuziune cu Air France-KLM Group au esuat si compania a raportat a cincea pierdere neta consecutiva, scrie Bloomberg.
"Compania are nevoie de o injectie de capital adecvata si asteapta indicatii de la actionarul principal", a anuntat compania cu sediul la Roma, pe care guvernul italian incearca s-o vanda de peste un an.
"Nesiguranta de ordin financiar genereaza efecte negative si erodeaza credibilitatea."
Alitalia a raportat o pierdere neta pe anul trecut de 494,7 milioane de euro, comparativ cu 627 de milioane de euro in 2006, cand valoarea flotei sale a fost redusa cu 197,3 milioane de euro.
Compania a anuntat pe 14 mai ca pierderea bruta pe primul trimestru a crescut cu 41%, pana la 215 milioane de euro, pe fondul costurilor in crestere la energie generate de majorarea preturilor la petrol.
Vanzarile inregistrate in aceasta perioada au scazut cu 4,3%, pana la 954 de milioane de euro, pe fondul unui declin de 10% al traficului.
Luna trecuta, guvernul i-a acordat companiei un sprijin financiar de 300 de milioane de euro pentru ca aceasta sa nu aiba probleme de capital inainte ca primul-ministru Silvio Berlusconi sa-i gaseasca un cumparator.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO