Business Internaţional

Allianz isi consolideaza pozitia pe piata turca

22.04.2008, 20:35 20

Grupul Allianz, cel mai mare asigurator din Europa, a semnat un acord prin care preia controlul a doua companii joint-venture din Turcia, considerand ca piata turca are un mare potential de dezvoltare, scrie Bloomberg.
Allianz a semnat acordul de cumparare a 47% din Koc Allianz Sigorta impreuna cu companiile anexe, detinute de Koc Holding pentru suma de 248 milioane de euro (393 de milioane de dolari). De asemenea, asiguratorul german va achizitiona si 49% din compania de asigurari de viata Koc Allianz Hayat & Emeklilik, pentru suma de 125,2 milioane de euro (199,15 milioane de dolari), conform reprezentantilor Koc Holding.
Atat Allianz, cat si francezii de la Groupama si olandezii de la Eureko au achizitionat in ultima vreme actiuni ale companiilor de asigurari din Turcia, avand in vedere ca economia tarii a crescut anul trecut cu 4,5%.
"Turcia are un profil demografic relativ tanar si o acoperire destul de slaba in ceea ce priveste asigurarile", au declarat reprezentantii Allianz. "Acordul consolideaza pozitia noastra pe termen lung pe piata turca, unde exista un mare potential de crestere in viitor", a declarat Enrico Cucchiani, unul dintre membrii consiliului de conducere al Allianz.
Koc Holding si companiile sale vor efectua tranzactia dupa ce primesc aprobarea comisiei pentru concurenta din Turcia. Koc Holding este unul dintre cele mai mari grupuri comerciale din Turcia, cu venituri de 29 mld. euro (46,13 mld. dolari) in 2007, provenind din afaceri in domeniul auto, al energiei, bunuri de larg consum si de pe piata financiara.
Allianz Group este numarul unu pe piata asigurarilor din Europa, cu peste 80 de milioane de clienti si venituri de 102 miliarde de euro (162,2 miliarde de dolari) in 2007.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO