Business Internaţional

Amazon deschide al patrulea depozit din Polonia, unde are 6.000 de angajaţi

Compania Amazon are deja 6.000 de angajaţi în cele trei depozite existente

Compania Amazon are deja 6.000 de angajaţi în cele trei depozite existente

Autor: CătăIina Apostoiu

08.06.2015, 00:03 1516
Gigantul american din domeniul comerţului electronic Amazon este în căutarea unei locaţii pentru cel de-al patrulea depozit al său în centrul Poloniei, în condiţiile în care compania pregăteşte lansarea versiunii poloneze a magazinului la mijlocul anului viitor.

Amazon are deja 6.000 de angajaţi în cele trei depozite existente. Noua facilitate va deservi clienţii din Polonia. În prezent, cele trei centre poloneze livrează bunurile achiziţionate pe amazon.de, versiunea în limba germană a website-ului, scrie The Warsaw Voice.

Polonia este cea mai mare economie est-europeană, una cu o stabilitate politică rară în regiune şi chiar în toată Europa şi care nu a cunoscut recesiunea după căderea comunismului.

Polonia a construit 1.440 kilometri de şosele şi autostrăzi de când a fost aleasă în 2007 de UEFA să găzduiască turneul de fotbal Euro 2012. În aceeaşi perioadă, în România s-au construit 164 de kilometri de autostrăzi.

Alibaba, tot un retailer online gigant, de data aceasta din China, şi-a deschis deja o platformă, Aliexpress, în Polonia.

„O astfel de decizie ar confirma faptul că piaţa poloneză nu este numai pregătită să accepte un lider global din sectorul comerţului online, dar şi că poate aceasta se poate dezvolta în continuare“, a declarat Robert Dobrzycki, managing partner al Panattoni Europe.

Retailerul american online Amazon nu deţine niciun depozit în România, ci doar un centru de dezvoltare la Iaşi.

Dezvoltarea infrastructurii de transport are o importanţă majoră în decizia companiilor de a investi într-o ţară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO