Business Internaţional

Amendă record de 620 mil. dolari pentru grupul ING, pentru transfer ilegal de fonduri

Amendă record de 620 mil. dolari pentru grupul ING, pentru transfer ilegal de fonduri

Autor: Ioana Nita

13.06.2012, 11:35 7890

Grupul bancar olandez ING a fost amendat cu 619 milioane dolari pentru transferul ilegal de fonduri prin sistemul bancar american în numele unor clienţi din Cuba şi Iran, şi pentru că a ameninţat că va concedia angajaţii dacă vor dezvălui originea banilor, scrie The Wall Street Journal.

Aceasta este cea mai mare amendă acordată în SUA pentru încălcarea reglementărilor în vigoare din sistemul financiar, investigaţiile făcute de autorităţi desfăşurându-se pe parcursul a doi ani.

ING a şters intenţionat informaţiile referitoare la mii de tranzacţii care ar fi fost legate de banii unor clienţi din Cuba, Iran, dar şi din alte ţări.

SUA interzice anumitor ţări şi entităţi să acceseze sistemul bancar american, Departamentul de Trezorerie al Biroului pentru Controlul Activelor Străine aplicând sancţiuni în cazul în care nu se respectă condiţiile. Băncile din Manhattan, care procesează cele mai multe plăţi în dolari americani din lume, utilizează "filtre" pentru a împiedica accesul teroriştilor, spălarea de bani şi alte infracţiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO