Business Internaţional

Americanii au donat pentru Japonia o treime din suma dăruită pentru Haiti

Americanii au donat pentru Japonia o treime din ce au dăruit pentru Haiti

Autor: Marius Oncu

20.03.2011, 19:04 23

Donaţiile pentru Japonia primite deorganizaţiile nonprofit din SUA au totalizat, înpofida acoperirii mediatice extinse, doar 87 milioanedolari, comparativ cu peste 522 milioane de dolari încazul uraganului Katrina sau 275 milioane dolaridupă cutremurul din Haiti, potrivit CNN, scrieMediafax Business.

Donaţii mai mari au fost primite şi dupăatentatele de la 11 septembrie din SUA, respectiv209 milioane de dolari, dar şi după tsunami-ulcare a cauzat pagube majore în Asia în 2004.
Din donaţiile înregistrate în prima săptămână, CruceaRoşie americană a obţinut 64 milioane de dolari, SalvaţiCopii 5,8 milioane de dolari, World Vision SUA trei milioane dedolari (până miercuri), iar Armata Salvării 2,5 milioane, potrivitdatelor publicaţiei Chronicle of Philanthropy.

Majoritatea organizaţiilor au afirmat pentrupublicaţia americană că au obţinut mai puţin de un milion dedolari, în timp ce mai multe zeci de astfel de grupuri, inclusivDoctori fără Frontiere, nu organizează campanii destrângere de fonduri.

În acelaşi timp, corporaţiile au anunţat, pânăjoi, donaţii şi angajamente totalizând 151 milioane de dolaripentru Japonia, potrivit Camerei de Comerţ a SUA. Ar putea existasuprapuneri cu donaţiile analizate de Chronicle of Philanthropy,notează CNN, dar o mare parte sunt fonduri suplimentare, trimiseorganizaţiilor internaţionale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO