Business Internaţional

Analist Societe Generale: Dacă ştiam că unul din doi americani deţine arme nu aş fi mers în SUA fără vestă antiglonţ

Analist Societe Generale: Dacă ştiam că unul din doi americani deţin arme nu aş fi mers în SUA fără vestă antiglonţ

Autor: Adrian Cojocar

03.12.2011, 09:26 1523

Albert Edwards, strateg la Societe Generale, recent întors dintr-o vizită de lucru în SUA notează faptul că nu şi-a dat seama până de curând cât de periculos a devenit să călătoreşti pe meleagurile americane, scrie Businessinsider.com.

Edwards citează un sondaj recent realizat de Gallup potrivit căruia deţinerile de arme de către populaţia americană au crescut vertiginos în ultimul an.

Astfel, nu mai puţin de 47% din americanii adulţi au declarat la sondajul din luna octombrie a acestui an că deţin arme în casă sau pe proprietatea personală, cel mai ridicat nivel înregistrat din anul 1993. Anul trecut 41% dintre americanii participanţi la sondaj au declarat că deţin arme.

"Pentru noi cifrele acestea sunt absolut cutremurătoare. Şi cumva înfricoşătoare. Dacă ştiam asta înainte de călătorie poate că aş fi cumpărat vesta antiglonţ uşoară pe care unul dintre oamenii noştri de vânzări italieni a modelat-o pentru mine cu ocazia unei călătorii precedente la Milan", spune mai în glumă mai în serios Albert Edwards.

El mai notează că multă lume s-a obişnuit cu tensiunile sociale după acest context de piaţă dar nu şi-a dat seama până acum că în această lume nesigură deţinerea armelor a devenit un lucru atât de obişnuit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO