Business Internaţional

Anticipează o criză? Preţurile minereului de fier s-au prăbuşit pe o piaţă blocată din cauza războiului comercial şi valutar dintre SUA şi China

Anticipează o criză? Preţurile minereului de fier s-au...

Autor: Bogdan Cojocaru

07.08.2019, 00:00 229

Norocul fuge de investitorii în minereu de fier după ce până de curând a flirtat cu ei. Materia primă care a crescut în prima jumătate a anului datorită unor probleme legate de ofertă este lovită dur acum de războiul comercial dintre SUA şi China ce riscă să se transforme într-un război valutar, scrie Bloomberg.

Nu-l ajută nici revenirea ofertei şi nici semnalele de slăbire a cererii. Contractele futures tranzacţionate pe bursa din Singapore au scăzut chiar şi după ce China şi-a stabilizat moneda, ceea ce întăreşte aşteptările că acestea se vor alătura preţurilor spot şi contractelor din China pe temuta piaţă bear.

Luni, preţurile spot ale minereului de fier s-au prăbuşit la 99,5 dolari tona, cu peste 20% maximul ultimilor cinci ani atins luna trecută. Cererea pentru această materie primă este un indicator al activităţii din industrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO