Business Internaţional

Asiguratorul AIG simte din nou gustul profitului

09.05.2010, 23:08 15

Gigantul american AIG, care in toamna lui 2008 a fost la un pasde faliment, a inregistrat un profit de 1,45 mld. dolari in primultrimestru, scrie Bloomberg.
Robert Benmosche, directorul executiv al grupului, a aratat carezultatele de pe primul trimestru demonstreaza ca firma este incurs de stabilizare dupa ce pierderile de pe piata rezidentiala aufortat-o sa recurga la sustinerea statului in 2008. Veniturile dininvestitii au crescut pe fondul castigurilor mai mari din detineriin domeniul private equity si fondurilor de hedging, in timp cedeprecierile activelor s-au diminuat la 309 mil. dolari de la circa3,7 miliarde $ cu un an in urma.
"Analizand situatia, am facut bani reali si progrese reale in apozitiona aceasta companie pentru viitor", a declarat Benmosche."Luam masurile potrivite pentru a ne asigura ca vom castigaincrederea pietei."
Benmosche, 65 de ani, a preluat in august conducerea unei companiicare se confruntase in 2008 cu pierderi nete de aproape 100 demiliarde de dolari si pentru salvarea careia guvernul a alocat182,3 miliarde de dolari. In martie, Benmosche anunta incheiereaunor acorduri de vanzare a doua divizii de asigurari de viata dinafara Statelor Unite in schimbul a aproximativ 51 de miliarde dedolari.
Diviziile ramase dupa aceste vanzari au generat castigurioperationale brute de 2,2 miliarde de dolari in primul trimestru.Benmosche a declarat ca AIG se asteapta ca vanzarea AIA Group siAmerican Life Insurance Co. sa fie finalizata pana la sfarsitulacestui an.
Prudential, asiguratorul britanic care a fost de acord sa plateascaaproximativ 35,5 miliarde de dolari pentru AIA, a amanat saptamanatrecuta o oferta de drepturi de 21 de miliarde de dolari necesarapentru achizitie, in conditiile in care autoritatile britanice dindomeniul serviciilor financiare analizeaza impactul pe careachizitia l-ar avea asupra capitalului companiei.
Oficialii Prudential au declarat ca se asteapta totusi sa incheietranzactia in trimestrul trei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO