Business Internaţional

AT&T si Movil vor Telecom Italia

03.04.2007, 20:01 13

Cotatia actiunilor Telecom Italia a crescut cu 7,8 procente, avansul fiind alimentat de ofertele de achizitie facute de AT&T si America Movil pentru preluarea unei treimi din compania care controleaza cel mai mare operator de telefonie din Italia.
Actiunile companiei Telecom Italia au crescut la 2,3 euro, in timp ce actiunile Pirelli, cel mai mare investitor indirect al companiei de telefonie, au crescut cu 16 procente, pana la 95,8 eurocenti, scrie Bloomberg.
Valoarea de piata a Telecom Italia, care este detinuta in proportie de 18 procente de compania Olimpia, este de 39,7 mld. euro. Compania Pirelli, condusa de presedintele Marco Tronchetti Provera, a inceput anul trecut procesul de cautare a noilor parteneri pentru compania Olimpia, in contextul in care o parte din actionari si-au exercitat optiunea de vanzare, iar Pirelli a fost nevoita sa cumpere actiunile.
AT&T, cea mai mare companie de telefonie din Statele Unite ale Americii, va realiza o investitie indirecta in compania Telecom Italia pentru a-si extinde operatiunile la nivel international si sa dezvolte impreuna noi produse, potrivit declaratiilor facute de reprezentantul companiei. America Movil, cel mai mare operator de telefonie mobila din America Latina, considera tranzactia o modalitate de crestere a colaborarii dintre cele trei companii.
America Movil este detinuta de Carlos Slim, aflat pe locul trei in topul Forbes al celor ma bogati oameni, cu o avere estimata la 49 mld. dolari.
Compania Pirelli detine o participatie de 80 de procente din capitalul companiei Olimpia. Actiunile detinute de Pirelli la Telecom Italia au adus pierderi serioase companiei anul trecut, dupa ce au fost realizate subscrieri de 2,1 mld. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO