Business Internaţional

Atac în Londra. O persoană a murit, iar alte cinci au fost rănite, după ce au fost înjunghiate

Atac în Londra. O persoană a murit, iar alte cinci au...

Autor: Mediafax

04.08.2016, 07:36 1354

Atacul a avut loc miercuri seara, poliţia fiind chemată la ora locală 22.33, după ce un bărbat a înjunghiat mai multe persoane aflate în zona Pieţei Russell, în apropierea locului unde a avut loc un atentat terorist în anul 2005.

"Primele indicii sugerează că problemele psihice sunt un factor important în acest caz şi aceasta este o linie majoră de anchetă," a declarat Mark Rowley, un oficial din cadrul poliţiei metropolitane din Londra.

"Dar, desigur, în această etapă trebuie să luăm în calcul şi alte motive, iar drept consecinţă, şi terorismul rămâne o linie de anchetă pe care să o studiem," a completat Rowley.

Poliţia, care a ajuns la faţa locului la cinci minute după apel, a imobilizat un suspect în vârstă de 19 ani. Ancheta în acest caz este efectuată de ofiţerii din cadrul departamentului de omucideri, cu susţinere din partea ofiţerilor antiterorişti, a mai spus Rowley.

O femeie a primit îngrijiri medicale de urgenţă la scena atacului, însă a decedat la scurt timp. Persoanele rănite, două femei şi trei bărbaţi, au fost transportaţi la spital pentru îngrijiri.

Un reporter al agenţiei de ştiri Reuters a relatat că zona de sud a pieţei a fost închisă publicului.

Nivelul de alertă teroristă în Marea Britanie rămâne "sever," al doilea cel mai ridicat nivel, ceea ce semnalează faptul că un atentat este "foarte probabil". În urma valului recent de atacuri din alte state europene, poliţia londoneză a anunţat că va desfăşura mai mulţi ofiţeri înarmaţi pe străzile capitalei britanice.

Anterior, Rowley a avertizat că organizaţia teroristă Stat Islamic urmăreşte să radicalize persoanele vulnerabile, ce suferă de probleme psihice, cu scopul de a îi convinge să comită atacuri teroriste.

Trei dintre cele cinci persoane rănite în urma atacului cu cuţit de la Londra au fost externate, a anunţat poliţia londoneză pe reţelele sociale.

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a făcut un apel la populaţie să-şi păstreze calmul şi vigilenţa, adăugând că prioritatea sa numărul unu este asigurarea securităţii locuitorilor din oraş.

Sadiq Khan, primul primar de religie musulmană al unui oraş important occidental, şi-a oferit sprijinul victimelor atacului care a avut loc joi dimineaţă în chiar centrul Londrei, în urma căruia o persoană a decedat, iar alte cinci au fost rănite.

Recent, Sir Bernard Hogan-Howe, şeful poliţiei metropolitane a Londrei, a avertizat că "un atac este foarte probabil. Se poate chiar spune că este un caz de când, şi nu de dacă" se va petrece un atentat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO