Business Internaţional

Aurul ajunge la un nou maxim istoric: 1.593 dolari/uncie

Aurul ajunge la un nou maxim istoric: 1.593 dolari/uncie

Autor: Traian Terzianm,

14.07.2011, 13:20 144

Din cauza dolarului american care a determinat o reacţieputernică de apreciere pentru aur, cotaţia aurului a atins astăziun nou maxim istoric pe pieţele internaţionale, la 1.593 dolari peuncie (o uncie echivalează cu 31,1 grame). În plus, BNR a calculatieri un curs de 153,1 lei pentru un gram, cu 81 de bani pestenivelul precedent. Acesta este al treilea vârf istoric la rândatins de aur.

De la 1 decembrie 2008 până în prezent preţul aurului s-a dublatîn condiţiile în care Rezerva Federală a Statelor Unite a pâstratdobăânzile la nivel minim iar guvernul a cheltuit trilioane dedolari pentru a impulsiona creşterea economică globală.

Preţul aurului înregistrat la bursele din Londra si New York vacontinua să crească într-un ritm alert datorită temerilor legate derăspândirea crizei datoriilor în Europa. Potrivit analiştilor,cotaţia aurului va creşte atât timp cât ne aflăm în aceastăperioadă dificilă din punct de vedere economic, la nivelmondial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO