Business Internaţional

Austriecii au găsit cumpărători pentru acţiuni de 1,3 mld. dolari

Autor: Anca Dumitrescu - Mediafax

06.06.2011, 17:44 173

Grupul austriac OMV, acţionarul majoritar al OMV Petrom (SNP), aprimit comenzi pentru toate acţiunile incluse într-o emisiune dedrepturi de până la 1,3 miliarde de dolari, reprezentând o majorarede capital de circa 9%, au declarat luni două surse apropiatesituaţiei, citate de Reuters.

Emisiunea de 27,3 milioane de acţiuni noi, la un raport de untitlu pentru fiecare 11 deţinute, face parte din eforturile OMV dereducere a datoriilor, după două achiziţii majore.

Compania a preluat în octombrie cel mai mare retailer decarburanţi din Turcia, Petrol Ofisi, majorându-şi participaţia lacompanie la 96% pentru un miliard de euro. În ianuarie, OMV aanunţat achiziţia activelor de explorare şi producţie ale PioneerNatural Resources din Tunisia, pentru 866 milioane de dolari.

Aceste achiziţii au ridicat rata de gearing, un indicator algradului de îndatorare, la 47% la finele lunii martie, de la 29% înaceeaşi perioadă a anului trecut. OMV are ca obiectiv pe termenmediu ca indicatorul să fie de 30%.

Preţul majorării de capital va fi la nivelul înregistrat detitluri la închiderea tranzacţiilor de luni, cu un maxim stabilitla 33 de euro.

La ora 14:04 GMT, acţiunile OMV erau tranzacţionate la 28 deeuro pe unitate, preţ care ar conferi emisiunii valoarea de 764 demilioane de euro (1,1 miliarde de dolari).

Acţiunile OMV s-au depreciat cu 6,5% comparativ cu preţul deînchidere înregistrat în ziua anunţării planului de refinanţare,care include şi lansarea unor titluri hibrid.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO