Business Internaţional

Autoritatea pentru burse din Franţa va investiga zvonurile care au afectat cotaţia Societe Generale

Autoritatea pentru burse din Franţa va investiga zvonurile care au afectat cotaţia Societe Generale

Autor: Marius Oncu

14.08.2011, 12:50 172

Autoritatea de reglementare a bursei din Franţa va deschide o investigaţie în privinţa speculaţiilor care au cauzat, săptămâna trecută, scăderea puternică a acţiunilor grupului bancar Societe Generale, a anunţat preşedintele instituţiei, Jean-Pierre Jouyet, citat de Bloomberg.

Acţiunile Societe Generale, a doua mare bancă franceză, cu operaţiuni şi în România, au înregistrat la 10 august un declin de până la 21% şi au închis în scădere cu 15%, ca urmare a speculaţiilor pe pieţele financiare că Franţa şi-ar putea pierde ratingul "AAA".

"Investigăm zvonurile nefondate care au lovit cotaţiile acţiunilor săptămâna trecută. Pot să vă spun că secretarul general al autorităţii pentru burse a deschis o anchetă asupra speculaţiilor care au afectat Societe Generale", a afirmat Jouyet într-un interviu pentru postul de radio RTL.

Franţa, Italia, Spania şi Belgia au interzis tranzacţiile de tip "short-selling" cu acţiuni financiare începând de vineri, 12 august.

Interdicţia are ca scop stabilizarea burselor şi reducerea volatilităţii unor titluri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO