Business Internaţional

Avocatii specializati pe falimente castiga 18,5 $ pe minut

28.01.2009, 17:09 32

Avocatii de la Kirkland & Ellis, firma de avocatura la care a lucrat fostul procuror Ken Starr, implicat in investigarea scandalului Whitewater in care Bill Clinton fusese acuzat ca ar fi luat parte la afaceri imobiliare ilegale in perioada in care era guvernator al statului Arkansas, cer pana la 1.110 dolari/ora (838,2 euro) pentru a oferi consultanta in cazuri de faliment, in timp ce creditorii isi recupereaza tot mai putin din imprumuturile acordate, obligand companiile sa se restructureze, scrie Bloomberg.
Firma de avocatura a cerut sa fie platita cu echivalentul a 18,5 dolari (13,9 euro)/minut pentru consilierea companiei aflate in faliment Tronox, potrivit unor rapoarte juridice din 26 ianuarie. Si alte companii de profil precum Sidley Austin din Chicago sau Skadden, Arps, Slate si Meagher & Flom, toate cu sediul in New York, au cerut ca serviciile lor sa fie platite cu peste 1.000 dolari/ora (755 de euro) in ultimele doua luni pentru diverse cazuri de faliment, intr-o perioada in care rata de recuperare a imprumuturilor acordate de banci a scazut cu 22%, potrivit estimarilor agentiei de rating Moody's.
Onorariile pentru serviciile profesionale de gestionare a cazurilor de faliment cresc intr-un ritm de patru ori mai accelerat in raport cu rata inflatiei, potrivit estimarilor lui Lynn LoPucki, profesor specializat in procedurile juridice aplicate in faliment al Universitatii California din Los Angeles. Onorariile totale platite pentru avocati, contabili si alte persoane care lucreaza in domeniul reglementarii situatiilor de faliment s-au dublat in perioada 1998-2007, in timp ce indicele preturilor la consumator a crescut cu aproape 25%, potrivit lui LoPucki.
"Pe masura ce situatia economica se inrautateste, avocatii care se ocupa de cazuri de faliment cer onorarii din ce in ce mai mari", a declarat LoPucki. "Se pare ca in fiecare luna se stabileste un nou record pentru plata la ora a acestor persoane", a mai spus el.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO