Business Internaţional

BAA respinge din nou oferta bancii Goldman Sachs

18.04.2006, 00:00 14

Goldman Sachs, cea mai influenta banca de pe Wall Street, a esuat a doua oara in tentativa de preluare a companiei britanice BAA, a precizat Bloomberg.

Oficialii BAA, cel mai mare operator de aeroporturi din lume, au declarat ca a refuzat suma de 16,5 mld. dolari (13,6 mld. euro) oferita de Golman Sachs. Luna trecuta, grupului financiar i-a mai fost refuzata o alta oferta, in valoare de 3,8 mld. dolari, pentru Associated British Ports Holdings.

"Banii au zburat de-a dreptul catre companii de tipul private equity sau spre fondurile speculative. Compania resimte o anumita presiune, si asta se datoreaza cantitatii de bani pe care o detine. Daca banii nu vor fi investiti, atunci ei nu vor putea scoate nici un profit", a declarat Stuart Fraser, managerul unui fond de investitii.

BAA este de asemenea tinta unei oferte ostile din partea grupului spaniol Ferrovial.

BAA detine sapte aeroporturi britanice printre care se numara si Heathrow, Gatwick si Stansted din Londra. Numarul pasagerilor din aeroporturile britanice aproape s-a dublat in ultimii zece ani.

Actiunile companiei BAA au crescut cu 34% anul acesta, iar odata cu acestea si valoarea companiei, la 9,1 mld. lire sterline.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO