Business Internaţional

Băncile franceze, în picaj după asaltul speculatorilor. Pieţele închid pe minus

Băncile franceze, în picaj după asaltul speculatorilor. Pieţele închid pe minus

Autor: Anca Dumitrescu

15.11.2011, 20:14 873

Acţiunile celor mai mari companii europene au încheiat tranzacţiile de marţi în scădere, trase în jos de titlurile băncilor franceze, din cauza temerilor în creştere că Franţa, a doua mare economie din zona euro, va fi atrasă în criza datoriilor suverane, transmite Reuters.

Titlurile BNP Paribas şi ale Societe Generale au pierdut 5,77%, respectiv 5,21%, şi au înregistrat printre cele mai mari scăderi în rândul companiilor înscrise în indicele pan-european FTSEurofirst 300.

"Franţa, cu o expunere uriaşă la datoriile Italiei, este prinsă în factorul frică", a declarat David Morrison, analist la compania GFT Global.

FTSEurofirst 300 a coborât cu 0,3%, după ce a recuperat din pierderi datorită datelor peste aşteptări privind vânzările de retail din Statele Unite.
Indicele londonez FTSE 100 a scăzut cu 0,03%, DAX al bursei din Frankfurt cu 0,87%, iar CAC 40 al bursei din Paris cu 1,92%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO