Business Internaţional

„Banii nu vin dintr-un sac fără fund“, spun nemţii

„Banii nu vin dintr-un sac fără fund“, spun nemţii

Declaraţiile lui Juergen Stark, economistul-şef al BCE, arată exact modul în care gândesc nemţii când vine vorba de ajutarea altor ţări

Autor: Catalina Apostoiu

10.05.2011, 23:36 521

Juergen Stark, economistul-şef al Băncii Centrale Europene(BCE), a avertizat autorităţile de la Atena că ajutorul pentruGrecia nu vine dintr-un "sac fără fund", potrivit AFP.

"Nu cred că este un sac fără fund. Cred că ceea ce am pus lapunct cu un an în urmă împreună cu Fondul Monetar Internaţionaleste un program realist care trebuie aplicat", a spus Stark.Oficialii greci care cer acum susţinere suplimentară din partea UEau fost criticaţi pentru progresele anemice în reducerea datorieiţării şi în sporirea veniturilor din taxe.

"Grecia are foarte multe datorii, dar nu este insolventă", adeclarat economistul BCE înainte de a adăuga că "restructurareadatoriilor Greciei nu reprezintă soluţia pro­blemei".

Banca Centrală Euro­peană consideră că luarea în discuţie a uneirestructurări a datoriilor ar transmite un semnal greşit pieţelorfinanciare şi ar împinge în sus costurile de finanţare aleGreciei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO