Business Internaţional

Baumax s-ar putea retrage din Europa de Est, inclusiv din România

Foto Silviu Matei

Foto Silviu Matei

Autor: Ioana Tudor

31.03.2014, 00:03 3792

Lanţul austriac de magazine de bricolaj Baumax, cu datorii de un miliard de euro, ia în considerare retragerea din Europa de Est, inclusiv din Românie, potrivit publicaţiei austriece Die Presse. Informaţia vine după ce surse din piaţă au declarat pentru Mediafax că retailerul german de bricolaj Obi se pregăteşte să se retragă în acest an de pe piaţa românescă, unde a înregistrat pierderi în fiecare dintre ultimii ani începând cu 2008, când a deschis primul magazin.

Potrivit unui purtător de cuvânt al Baumax, citat de Die Presse, compania are datorii de 350 milioane euro reprezentând împrumuturi operaţionale şi de 650 de milioane de euro în credite ipotecare. Compania lucrează la un plan de restructurare care include închiderea unităţilor neprofitabile din Est, în special pe cele din România, Bulgaria, Croaţia, Slovenia şi Turcia. În 2012 compania a înregistrat pierderi nete de 126 milioane euro.

În acest context, fondatorul Baumax a anunţat că îşi vinde colecţia de artă pentru a strânge fonduri destinate salvării companiei, notează Novinite. Baumax are 15 magazine în România, potrivit paginii de internet a companiei. Pentru piaţa românească aceasta a raportat pierderi de 26 milioane euro în 2012.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 31.03.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO