Business Internaţional

BBC intentioneaza sa concedieze cateva mii de angajati

26.10.2004, 00:00 19



Radioteleviziunea publica britanica, BBC, intentioneaza sa suprime aproximativ sase mii de locuri de munca, adica aproape un sfert din numarul total al angajatilor sai, potrivit unui plan in curs de finalizare al conducerii, transmite AFP, citand editia de luni a cotidianului The Times.



Un purtator de cuvant al BBC a precizat pentru AFP ca in luna decembrie sunt asteptate patru rapoarte despre diferite aspecte ale functionarii grupului si a precizat ca "informatiile relatate de The Times sunt pur speculative in acest stadiu", a adaugat acesta.



The Times arata ca potrivit unui plan al directorului general Mark Thompson, se va reduce numarul angajatilor din Londra, se va investi mai putin in productii proprii, iar unele departamente de activitate vor fi partial privatizate. O parte din personalul disponibilizat va fi transferat la redactiile din Manchester, Birmingham, Glasgow, Belfast si Bristol.



Conducerea BBC doreste sa reduca la maxim costurile in perspectiva renegocierii fondurilor publice pe care le primeste televiziunea publica si care ar putea fi mai reduse pe viitor, a explicat The Times.



BBC este reglementata de Carta Regala. Textul, care defineste obiectivele televiziunii publice pe zece ani si ii permite sa primeasca fonduri publice, isi pierde valabilitatea la sfarsitul anului 2006 si va inlocuit cu unul nou.



Potrivit The Times, BBC a primit anul trecut 2,8 miliarde de lire sterline (4 miliarde de euro) bani publici si a avut pierderi de 249 milioane de lire (355 de milioane euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO