Business Internaţional

BCE tipăreşte bani în continuare. Încă 14,2 mld. euro aruncate pentru a cumpăra hârtii

BCE a continuat să cumpere obligaţiuni suverane. Încă 14,2 miliarde de euro, aruncate pe piaţă pentru oprirea crizei datoriilor

Autor: Anca Dumitrescu - Mediafax

22.08.2011, 17:47 594

Banca Centrală Europeană (BCE) a cumpărat săptămâna trecută obligaţiuni guvernamentale ale unor ţări din zona euro în valoare de 14,29 miliarde de euro, iar valoarea totală a achiziţiilor de acest tip efectuate de instituţie a depăşit 100 de miliarde euro, transmite AFP.

Valoarea cumulată a obligaţiunilor suverane cumpărate de BCE pe piaţa secundară, prin programul lansat în 2010, a atins 110,5 miliarde de euro, potrivit datelor publicate luni de bancă.

Cu o săptămână înainte, BCE a cumpărat obligaţiuni guvernamentale de 22 miliarde de euro, cea mai amplă operaţiune de acest fel după lansarea programului, în mai 2010, în plină criză a datoriilor elene.

BCE a reactivat programul în august, după o pauză de aproape cinci luni.

În prezent, BCE cumpără obligaţiuni italiene şi spaniole, potrivit analiştilor, ceea ce explică volumul de achiziţii sensibil mai ridicat decât în trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO