Business Internaţional

Biden semnează proiecte care impun noi sancţiuni împotriva Rusiei şi Belarusului

Biden semnează proiecte care impun noi sancţiuni...

Autor: Andreea Tobias

09.04.2022, 08:20 25

Preşedintele Joe Biden a semnat vineri două proiecte de lege care impun noi sancţiuni împotriva Rusiei şi Belarusului, a anunţat Casa Albă.

Sancţiunile marchează cea mai recentă mişcare a administraţiei de a pedepsi cele două ţări pentru invazia Rusiei în Ucraina - şi este pentru prima dată când sancţiunile ca răspuns la acest război vin de la Capitol Hill, anunţă CNN.

Un proiect de lege suspendă relaţiile comerciale normale cu Rusia şi Belarus, pedepsind ţările prin deschiderea căii către tarife mai mari la importurile din aceste ţări. Celălalt interzice importurile de energie din Rusia, inclusiv petrol, cărbune şi gaze naturale.

Senatul a adoptat în unanimitate cele două măsuri joi dimineaţă. În timp ce Camera Deputaţilor a votat cu o majoritate covârşitoare pentru adoptarea legislaţiei, proiectele de lege s-au confruntat cu mai multă opoziţie în această instituţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO