Business Internaţional

Bill Gates este pentru al 14-lea an consecutiv cel mai bogat american din lume

24.09.2007, 19:11 12

Bill Gates, fondatorul companiei Microsoft este pentru al 14-lea an consecutiv in varful piramidei celor mai bogati 400 de americani, conform revistei Forbes, cu o avere estimata la circa 59 mld. dolari.
Editia de anul acesta a topului celor mai bogati 400 de americani, alcatuit de revista americana Forbes, il claseaza din nou pe Gates in fruntea acestui top, cu o avere estimata la 59 miliarde de dolari. Fondatorul si actionarul majoritar Microsoft este urmat in clasament de Warren Buffet, directorul general al Berkshire Hathaway, si probabil cel mai faimos investitor din lume, care detine o avere de 52 miliarde de dolari.
Urmatoarele sapte locuri ale topului Forbes sunt ocupate de Sheldon Adelson, cu 28 de miliarde din cazinouri si hoteluri, Lawrence Ellison, cofondator si actual CEO al Oracle, cu 26 miliarde dolari, Serghei Brin si Larry Page de la Google, fiecare cu cate 18,5 miliarde dolari. Urmeaza Kirk Kerkorian, patronul cazinoului Mirage MGM din Las Vegas, care a inregistrat cea mai mare crestere a profitului anul acesta, cu o avere estimata la 18 miliarde dolari, Michael Dell, de la Dell Computers cu 17,2 miliarde dolari, pe locurile 9 si 10 clasandu-se fratii Charles sI David Koch, fiecare cu cate 17 miliarde dolari din domeniul petrolier.
Cel mai tanar membru al topului este John Arnold, care la numai 33 de ani are o avere de 1,5 miliarde de dolari din conducerea unui fond de hedging.
Cel mai in varsta miliardar aflat in topul Forbes 400 este John Simplot de 98 de ani, cu o avere de 3,6 miliarde din vanzarea de legume, inclusiv aprovizionarea lantului McDonald's.
In ziua de azi un miliard in dolari nu mai este de ajuns pentru a fi inclus in topul celor mai bogati oameni de pe planeta. Suma minima de anul acesta pentru a fi inclus in editia aniversara a fost de 1,3 miliarde de dolari, cu 300 de milioane mai mult decat anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO