Business Internaţional

Blackrock: Problemele financiare ale Europei cu mult peste cele legate de situaţia Greciei

31.05.2011, 11:27 446

Laurence Fink, unul dintre cei mai mari oameni de afaceri de peWall Street, este de părere că problemele financiare ale Europei nuse restrâng doar la situaţia Greciei şi este necesară reorganizareasistemului bancar de pe continent, informează Bloomberg.

"Problema europeană este cu mult peste Grecia. Grecia este ceamai actuală problemă. Este foarte greu să reorganizezi Grecia fărăsă realizezi că probabil vom fi nevoiţi să reorganizăm şi Irlandaşi Portugalia", a declarat Larry Fink, directorul general alBlackRock.

Inspectorii Uniunii Europene, Fondului Monetar Internaţional şiai Băncii Centrale din Europa se pregătesc să analizeze progresulGreciei faţă de anul trecut când aceasta a obţinut un bailout de110 miliarde de euro. În urma acestei examinări, UE va formula unplan pentru viitoarele ajutoare către Grecia.

"Sistemul bancar din Europa suportă toate aceste datorii.Înainte ca să reorganizăm o ţară va trebui să reorganizăm întregulsistem bancar din Europa", a spus Fink.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO