Business Internaţional

BMW raporteaza rezultate financiare record

04.05.2006, 00:00 14

BMW, cel mai mare producator mondial de automobile de lux, a inregistrat in primul trimestru fiscal castiguri record, depasind asteptarile analistilor.

O contributie semnificativa in acest sens au avut-o vanzarile pentru modelul sedan Seria 3 si a pachetului de actiuni detinut in cadrul grupului Rolls-Royce, informeaza Bloomberg.

Potrivit datelor oferite de Helmut Panke, CEO-ul BMW, profitul net pentru primul trimestru al acestui an fiscal a crescut cu 81%, ajungand la 948 de milioane de euro, fata de 525 de milioane de euro, inregistrate cu un an in urma. Volumul vanzarilor s-a marit cu 12%, atingand o cifra de 11,6 miliarde de euro.

Analistii preconizeaza ca in perioada urmatoare BMW va obtine un profit in valoare de 901 milioane de euro. In momentul de fata, actiunile BMW sunt cotate pe piata la pretul de 1,44 de euro per actiune.

Profitul brut a cunoscut in acest trimestru o majorare cu 58%, ajungand la 1,3 miliarde de euro, in conditiile in care castigurile obtinute de divizia de automobile au ajuns la 761 de milioane de euro.

De asemenea, profitul inregistrat de divizia financiara a fost de 173 de milioane de euro, ceea ce indica o crestere de 15 procente. Divizia care se ocupa de productia de motociclete a raportat pentru aceeasi perioada o scadere a nivelului profitului brut. Reprezentantii acestei divizii considera ca principala cauza a acestui fenomen consta in faptul ca, in ultima vreme, conditiile meteorologice potrivnice i-au impiedicat pe cumparatori sa se orienteze catre achizitionarea motocicletelor.

Desi anul trecut nu a reusit sa atinga tintele privitoare la profit, Helmut Panke declara ca anul acesta va avea loc o reechilibrare, in conditiile in care cererea pentru modelul Seria 3 este intr-o continua crestere. Mai mult decat atat, noul model roadster Z4 va fi introdus pe piata pana la sfarsitul lunii iunie.

Reprezentantii BMW au declarat ca anticipeaza pentru 2006 o crestere la nivel operational. Totodata, tranzactia incheiata cu cei de la Rolls-Royce va aduce beneficii financiare majore, in prezent, obtinandu-se deja castiguri in valoare de 375 de milioane de euro. ana.raduta@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO