Business Internaţional

Bonusurile traderilor de pe Wall Street, minus 36% în 2012

Bonusurile traderilor de pe Wall Street, minus 36% în 2012

Autor: Iulian Anghel

19.02.2013, 18:53 215

Bonusurile angajaţilor din back-office au scăzut pe Wall Street, în 2012, cu 2% faţă de o cădere de 38% simţită de salariaţii din front-office. Potrivit site-ului de oferte de job-uri, eFinancialCareers.fr, citat de publicaţia financiară La Tribune, numeroase societăţi de servicii financiare şi-au modificat condiţiile de acordare a bonusurilor, legându-le de rezultatele fiecărui colaborator şi nu de performanţa globală a companiei.

De obicei, aminteşte sursa citată, slujbele din front-office sunt cele care îi fac să viseze pe aspiranţii la o carieră în industria bancară, mai degrabă decât slujbele din back-office. Or, bonusurile acestei ultime categorii au scăzut pe Wall Street, în 2012, cu "doar" 2-18%, în vreme ce bonusurile "golden boys " din front-office au căzut cu 38%, potrivit unui sondaj realizat de eFinancialCareers.fr.

În total, bonusurile primite de cei din industria financiară au scăzut cu 36% pe Wall Street, anul trecut. O cădere care ar putea mira, având în vedere rezultatele bune anunţate de băncile americane.

Paradoxul nu este decât aparent, aminteşte sursa citată: numeroase societăţi de servicii financiare au modifiact modul de calcul al bonusurilor, bazându-se pe performanţele individuale ale ficărui colaborator şi nu pe rezultatele globale ale companiei.

Anul acesta, 13% din persoanele intervievate de eFinancialCareers au spus că şi-au văzut o parte a bonusurilor condiţionate de calitatea propriilor performanţe, faţă de doar 7% în 2011.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO