Business Internaţional

Brokerii Reginei Marii Britanii vor sa-si vanda compania

26.05.2004, 00:00 12

Institutia financiara Cazenove, intre clientii careia se gaseste si Regina Elisabeta a II-a, a anuntat ca analizeaza varianta de a negocia direct cu potentialii cumparatori, dar prefera totusi sa-si vanda actiunile prin intermediul unei oferte publice.
"Listarea pe bursa ramane principala metoda de a obtine lichiditate pentru actionari" , se mentioneaza intr-un comunicat transmis de Cazenove,  in urma informatiilor potrivit carora Lehman Brothers, una din companiile de pe Wall Street implicate in speculatiile legate de preluarea Cazenove, face presiuni pentru ajungerea la o intelegere.
David Mayhew, presedintele Cazenove a spus ca firma "a primit o serie de oferte din partea  companiilor interesate de alaturarea cu ei".  Mayhew a refuzat sa nominalizeze companiile respective.
Cazenove este vazuta de unii analisti ca un premiu, deoarece printre clientii sai institutionali se gasesc 43 din cele 100 companii care fac parte din componenta indicelui britanic FTSE - 100. Cazenove mai primeste comisioane si din activitatea de consultanta acordata in cazul lansarii de oferte publice initiale sau de fuziuni.
De exemplu, compania britanica a jucat un rol important in vanzarea, pe parcursul acestei luni, a actiunilor studiourilor de film Pinewood Shepperton, unde au fost filmate mai multe pelicule James Bond.
Cazenove este vazuta in cercurile financiare ca o companie preferata de membrii clasei superioare. In afara de Regina Marii Britanii, printre clientii sai persoane fizice se gasesc David Beckham si sotia lui, Victoria, fosta membra a grupului Spice Girls.
Compania a negat la inceputul saptamanii ca ar fi inceput discutiile cu vreun potential cumparator. In afara de Lehman Brothers, alte companii interesate de aceasta tranzactie sunt considearte a fi Bank of America, Deutsche Bank si Morgan Stanley.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO