Business Internaţional

Bursa de la Hong Kong a fost atacată de hackeri

Bursa de la Hong Kong a fost atacată de hackeri

Autor: Marius Oncu - Mediafax

10.08.2011, 17:43 381

Un atac al hackerilor a forţat blocarea site-ului bursei de laHong Kong şi a determinat suspendarea tranzacţionării acţiunilor aşapte companii, între care HSBC şi chiar operatorul pieţei decapital, potrivit cotidianului Financial Times.

Atacul cibernetic, care a lipsit investitorii de anunţuriimportante ale companiilor listate, a avut loc cu numai câteva oreînainte ca Hong Kong Exchanges & Clearing (HKEx) să anunţerezultatele financiare.

HKEx este a doua bursă importantă care recunoaşte în acest an căa fost ţinta atacurilor, după ce Nasdaq OMX, care deţine a douamare bursă din SUA, a anunţat că hackerii au încercat să obţinăacces la un serviciu destinat clienţilor. În ambele cazuri,operatorii platformelor bursiere au subliniat că sistemele detranzacţionare nu au fost afectate.

În urma atacului, HKEx a luat decizia de a suspenda de latranzacţionare acţiunile a şapte companii care aveau programateanunţuri importante.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO