Business Internaţional

Bursa de la Varşovia a suspendat planurile de parteneriat cu bursa vieneză

Sursa foto - Epa-eu

Sursa foto - Epa-eu

Autor: Liviu Popescu

25.09.2014, 00:00 261
Bursa de acţiuni de la Varşovia (WSE), cea mai mare din Europa Centrală şi de Est, a renunţat la planurile de parteneriat cu bursa de la Viena şi se va concentra în schimb pe creştere organică, a anunţat noul CEO al bursei poloneze Pawel Tamborski, citat de The Warsaw Voice. El a adăugăt că rămâne totuşi deschis la ideea cooperării pe viitor cu piaţa din Viena. Perspectiva colaborării celor două burse datează din timpul mandatului fostului CEO Ludwik Sobolewski, demis anul trecut din cauza unui scandal în care a fost acuzat că a folosit fondurile firmelor listate petru a finanţa un film al iubitei sale. Sobolewski este acum la conducerea Bursei de Valori de la Bucureşti.
 
„Sprijinim în totalitate decizia boardului WSE de a suspenda discuţiile cu Viena”, a spus ministrul adjunct al Trezoreriei, Wojciech Kowalczyk. El a adăugat că WSE trebuie să prezinte o strategie actualizată până la sfârşitul lunii octombrie. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO