Business Internaţional

Bursa londoneza este mai activa

29.09.2006, 19:53 19

Cresterea numarului de tranzactii la Bursa din Londra (LSE) ar putea constitui inceputul unui an fiscal cu rezultate excelente, scrie Bloomberg.
Numarul total al tranzactiilor a crescut cu 34%, la 44,7 milioane de tranzactii intr-o perioada de cinci luni incheiata la 31 august, de la 33,4 milioane in aceeasi perioada a anului trecut. Numarul mediu de tranzactii efectuate in fiecare zi prin sistemul electronic de tranzactionare al LSE a ajuns la 315.000, marcand o crestere de 58%.
"Valoarea strategica a pozitiei noastre pe piata si mentinerea unei rate mari de solicitare a serviciilor de baza confirma asteptarile unui an fiscal excelent", a spus directorul executiv Clara Furse.
Cererea mare pentru actiuni duce la cresterea numarului de clienti si a volumului tranzactiilor, incluzand in acest fel bursa londoneza in topul celor mai solicitate burse din Europa. In aceste conditii, LSE a atras o serie de oferte de preluare din partea unor companii ca ICAP, cel mai mare broker de intermediere al tranzactiilor interbancare din lume. Chiar daca discutiile privind o posibila fuziune cu ICAP au fost incheiate, LSE ramane in vizorul mai multor operatori bursieri.
O alternativa a bursei londoneze continua sa fie operatorul bursier american NASDAQ. Desi prima oferta NASDAQ, inaintata in luna martie, de 2,4 mld. lire sterline (3,57 mld. euro), a fost respinsa, operatorul american, care are o participatie de 25,1% la LSE, a spus ca va formula o alta propunere de preluare in cursul lunii octombrie.
Deutsche Boerse, banca de investitii Macquarie, cat si Euronext, au abandonat cursa de preluare a LSE, lasand companiile mai mici, gen OMX, operatorul bursei de valori Nordic, in postura de potentiali parteneri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO