Business Internaţional

Bursele europene au deschis joi în stagnare, în aşteptarea datelor economice din SUA şi China

Autor: Vlad Popescu

15.03.2012, 10:49 95

Bursele europene au deschis joi în stagnare, după ce au urcat în şedinţele anterioare la cele mai ridicate niveluri din vara anului trecut, investitorii trecând în expectativă înaintea datelor economice din SUA şi China, transmite Reuters.

"Ar putea avea loc creşteri uşoare pe măsură ce ne apropiem de weekend, atmosfera este pozitivă, iar datele economice ale SUA ar putea oferi un stimulent în plus, dacă cifrele vor fi peste aşteptări. Este însă foarte dificil de stabilit care va fi următorul factor important de creştere", comentează pentru Reuters analistul Petern Granry de la Saxo Bank.

Bursele din Asia au scăzut uşor joi, din cauza temerilor privind creşterea economică a Chinei, însă optimismul legat de perspectivele economiei mondiale a determinat aprecierea dolarului şi pare să susţină apetitul pentru risc al investitorilor, care nu s-au reorientat către active cu grad scăzut de risc, precum obligaţiunile de stat.

Indicele MSCI Asia-Pacific al pieţelor asiatice din afara Japoniei a coborât cu 0,2%.

Indicele Nikkei al bursei de la Tokyo a închis în urcare cu 0,7%, la maximul ultimelor opt luni, deprecierea yenului sprijinind acţiunile exportatorilor.

Bursa de la New York a închis miercuri indecis, investitorii nereuşind să găsească justificare pentru o nouă rundă de cumpărare după creşterile puternice din ultimele zile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO