Business Internaţional

Bursele europene au deschis marţi în coborâre, cu scăderi în sectorul minier

Autor: Vlad Popescu - Mediafax

03.04.2012, 10:48 57

Bursele europene au deschis marţi în coborâre, cu scăderi ale acţiunilor din sectorul minier, propulsate luni de datele favorabile privind industria manufacturieră din SUA, transmite Reuters.

Indicele FTSEurofirst 300 a scăzut cu 0,1% în debutul şedinţei de tranzacţionare, după ce a închis luni în urcare cu 1,5%, cea mai accentuată creştere din ultimele trei săptămâni.

Indicele sectorului minier a coborât marţi dimineaţa cu 0,6%, în urma unei creşteri de 2,3% în sesiunea de luni.

"Datele de ieri privind sectorul manufacturier din SUA au relaxat tensiunea din piaţă, arătând că economia americană dă semne de creştere. Cred însă că piaţa a crescut mult prea rapid, cu prea multe probleme în Europa. Este austeritate peste tot şi va fi foarte greu să se iasă din spirala datoriilor. Cred că piaţa ar putea scădea cu 5%", comentează analistul KBC Securities Bruxelles Koen De Leus.

Indicele MSCI Asia Pacific al burselor asiatice din afara Japoniei a crescut marţi cu 0,7%, datorită optimismului generat de datele economice din SUA.

Indicele Nikkei al bursei de la Tokyo a închis în scădere cu 0,3%, după ce a atins săptămâna trecută maximul ultimelor 12 luni.

La New York, principalii indici de pe Wall Street au crescut luni, cu indicele S&P 500 la maximul ultimilor patru ani, datorită datelor economice favorabile din SUA şi China.

Indicele Dow Jones a închis în urcare cu 0,4%, S&P 500 a crescut cu 0,7%, iar Nasdaq s-a apreciat cu 0,9%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO