Business Internaţional

Bursele europene cresc în prima parte a şedinţei, cu ochii pe Roma şi Atena

 Bursele europene cresc în prima parte a şedinţei, cu ochii pe Roma şi Atena

Autor: Vlad Popescu

16.11.2011, 10:52 147

Bursele europene evoluează miercuri uşor pozitiv, după ce au deschis în scădere, în aşteptarea prezentării guvernului de tehnocraţi al Italiei şi votului de încredere din parlamentul elen pentru noul executiv, transmite Reuters.

Marile pieţe de pe continent au deschis în scădere din cauza temerilor privind creşterea dobânzilor datoriilor de stat ale Franţei.

Indicele FTSEurofirst 300 al celor mai importante acţiuni europene a urcat cu 0,2% până la ora 8:25 GMT (10:25 ora României), după ce a deschis în coborâre cu 0,2%.

La Milano, indicele FTSE MIB este în urcare cu 1,3%, după ce a deschis de asemenea în scădere.

Premierul desemnat al Italiei, Mario Monti, ar trebui să prezinte miercuri noul guvern de tehnocraţi care trebuie să implementeze măsurile dure de austeritate necesare pentru evitarea unei crize de proporţii.

În Grecia, guvernul format săptămâna trecută de premierul Lucas Papademos trebuie să primească miercuri votul de încredere al parlamentului, bazat pe o coaliţie de uniune naţională.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO