Business Internaţional

Bursele europene deschid în creştere, impulsionate de injecţia de lichiditate a BCE

Bursele europene deschid în creştere, impulsionate de injecţia de lichiditate a BCE

Autor: Marius Oncu - Mediafax

02.03.2012, 11:49 119

Acţiunile europene au deschis vineri în creştere, la maximul a peste o săptămână, după ce împrumuturile foarte iefitine acordate de Banca Centrală Europeană (BCE) au redus riscurile în sectorul bancar şi au ajutat piaţa europeană a datoriilor, transmite Reuters.

Indicele STOXX Europe 600 Banking a urcat cu 0,5%, iar titlurile Commerzbank cu 1,7%. Sectorul bancar, care a avut cea mai proastă evoluţie anul trecut, cu un declin de 32%, se află în acest an în urcare cu 19%.

"Acţiunea BCE pare că a avut un impact semnifictiv, iar investitorii sunt mai relaxaţi acum. Faptul că randamentele titlurilor italiene s-au aflat în declin în ultimele zile este cu siguranţă de ajutor", a spus Keith Bowman, analist pentru piaţa de capital la compania Hargreaves Lansdown.

La 8:04 GMT, indicele FTSEurofirst 300, care include companiile europene cu cea mai mare capitalizare, a avansat cu 0,2%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO