Business Internaţional

Bursele europene, la a patra luna consecutiva de scadere

03.03.2008, 16:31 12

Bursele europene au continuat declinul saptamana trecuta, pe fondul ingrijorarii investitorilor fata de incetinirea cresterii economice din regiune, scrie Bloomberg. Bursele au incheiat saptamana trecuta cea de-a patra luna consecutiva de scadere.
Indicele bursier Dow Jones Stoxx 600, de referinta pentru Europa, a inregistrat o scadere de 0,3%, atingand nivelul de 318,95 puncte. De la inceputul anului, indicele bursier a scazut cu 13%, scaderea fiind alimentata de ingrijorarile aparute din cauza prabusirii pietei ipotecare subprime din Statele Unite si a incetinirii cresterii economice.
Indicele german DAX a scazut cu 0,9%, indicele francez CAC 40 a inregistrat o depreciere de 0,7%, in timp ce indicele britanic FTSE 100 a pierdut 0,1 procente.
Atat indicele Stoxx 50, cat si indicele Euro Stoxx 50 au inregistrat o scadere de 0,3%.
Compania britanica Rentokil a inregistrat cea mai mare scadere bursiera din martie 2000 si pana in prezent, de peste 21%. Bayer, cea mai mare companie farmaceutica din Germania, a scazut cu 3,1%, oficialii companiei anuntand ca profitul pentru cel de-al patrulea trimestru a fost mai mic cu 78%, atingand nivelul de 67 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO