Business Internaţional

Business MAGAZIN. O întrebare pentru una dintre cele mai importante pieţe imobiliare din Europa: Pot rezolva creditele pe termen lung criza cu care se confruntă ?

Business MAGAZIN. O întrebare pentru una dintre cele mai...

Autor: Iulian Tenchiu

23.04.2024, 11:06 123

La fel ca sute de mii de cumpărători de locuinţe din Marea Britanie, Steve nu a stat pe gânduri înainte de a solicita un credit ipotecar cu rată fixă pe termen scurt. Abia atunci când cererea sa a fost respinsă din motive tehnice, programatorul din Somerset s-a gândit să ia în considerare şi alte opţiuni, scrie Financial Times.

Un broker ipotecar i-a sugerat să apeleze la un nou creditor numit Perenna. Acesta a fost impresionat mai întâi de faptul că creditorul „a avut un pic mai mult bun simţ” în ceea ce priveşte aspectele tehnice ale contractului care vizează apartamentul său.

Dar a aflat, de asemenea, că ipoteca oferită era fundamental diferită. Perenna, care a primit anul trecut o licenţă bancară completă, oferă o rată fixă a dobânzii pentru întreaga durată a creditelor ipotecare, până la 40 de ani.

„Dobânda nu va merge mai sus sau mai jos. Având în vedere tot ce se întâmplă în acest moment ajută să ştii că nu te vei confrunta cu schimbări semnificative”, a declarat Steve.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO