Business Internaţional

Călătorie istorică: Vicepremierul chinez Liu He zboară la Washington pentru a semna acordul comercial dintre China şi SUA

Călătorie istorică: Vicepremierul chinez Liu He...

Autor: Mihai Gongoroi

30.12.2019, 21:11 319

Vice-premierul chinez Liu He va călători în această săptămână la Washington pentru a semna din partea Beijingului acordul comercial "în primă fază" cu Statele Unite, transmite luni Reuters.

"Washington a trimis o invitaţie iar Beijingul a acceptat-o", a precizat o sursă apropiată situaţiei pentru cotidianul asiatic South China Morning Post, preluat de Reuters.

Delegaţia chineză ar urma să stea la Washington până la mijlocul săptămânii viitoare.

Reprezentantul pentru comerţ al Statelor Unite, Robert Lighthizer, a precizat la mijlocul lunii decembrie că oficiali ai celor două ţări vor semna pactul în timpul primei săptămâni din ianuarie 2020.

Preşedintele american Donald Trump a declarat săptămâna trecută că va avea, eventual, o ceremonie oficială de semnare a acordului comercial cu omologul său, preşedintele chinez Xi Jingping, însă o dată şi o locaţie nu au fost încă stabilite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO