Business Internaţional

Camera Reprezentanţilor aprobă un proiect de lege care ar putea duce la interzicerea TikTok în SUA

Camera Reprezentanţilor aprobă un proiect de lege care...

Autor: Iulian Moşneagu

20.04.2024, 22:52 28

Camera Reprezentanţilor a aprobat sâmbătă un proiect de lege care ar putea duce la interzicerea TikTok în Statele Unite.

Proiectul de lege forţează proprietarul chinez al TikTok, ByteDance, să vândă aplicaţia către o companie americană în aproximativ un an sau să se confrunte cu o interdicţie internă. Versiunile anterioare ale proiectului de lege acordau ByteDance doar şase luni pentru a găsi un nou proprietar, notează Business Insider.

Proiectul de lege a trecut cu 360 de voturi pentru şi 58 împotrivă.

Acest pachet legislativ se va îndrepta spre Senat în câteva zile, unde ar urma să fie adoptat.

Politicienii americani şi-au exprimat de ani de zile îngrijorarea în legătură cu securitatea TikTok, deoarece ByteDance este obligată să partajeze date cu guvernul chinez. TikTok are aproximativ 170 de milioane de utilizatori numai în Statele Unite.

Preşedintele Joe Biden şi-a semnalat intenţia de a semna legea săptămâna viitoare, dacă aceasta va trece de Senat. Chiar dacă proiectul de lege ar putea duce la o vânzare forţată în loc de o interdicţie totală, conducerea companiei TikTok se teme de ce este mai rău şi se aşteaptă să o conteste în instanţă.

"Acest proiect de lege are un rezultat prestabilit: interzicerea totală a TikTok în Statele Unite", a declarat luna trecută un purtător de cuvânt al ByteDance.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO