Business Internaţional

Cameron, pregătit să renunţe la una dintre solicitările-cheie în negocierile cu UE

Cameron, pregătit să renunţe la una dintre...

Autor: Valentin Vidu - Mediafax

13.12.2015, 11:28 260

Londra caută să limiteze accesul migranţilor la prestaţii de stat în cadrul Uniunii Europene (UE), însă această cerere poate fi abandonată dacă se ajunge la un acord asupra altor măsuri, în locul ei, care să limiteze migrarea, scriu Times şi The Independent citând surse guvernamentale.

Această idee - care i-ar obliga pe migranţi să aştepte patru ani înainte să aibă acces la prestaţii sociale în Marea Britanie - este unul dintre punctele-cheie ale renegocierii de către Cameron a statutului de membră a blocului Celor 28 a ţării sale, un proces prevăzut înaintea organizării unui referendum asupra rămânerii sau nu a Marii Britanii în UE, preconizat să aibă loc la sfârşitul lui 2017.

O renunţare la această solicitare ar permite ca referendumul să aibă loc mai devreme, în iulie 2016, scrie The Independent.

Liderii UE urmează să discute reformele în vederea rămânerii Marii Britanii în UE la un summit, la Bruxelles, săptămâna aceasta.

"Nivelul migraţiei din UE către Regatul Unit reprezintă o îngrijorare pentru poporul britanic. Ceea ce contează cel mai mult este soluţionarea problemelor, ci nu forma precisă a aranjamentelor", a declarat o sursă guvernamentală, citată de The Independent.

The Telegraph, citează, la rându său, un oficial de rang înalt. "O perioadă de patru ani este baza negocierilor. Aceasta este ideea premierului, dar dacă există şi alte idei mai bune, el este dispus să le accepte", a declarat această sursă.

Biroul premierului nu a răspuns imediat unei solicitări de a comenta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO