Business Internaţional

Ce tablete PC vor concura anul acesta cu iPad

Ce tablete PC vor concura anul acesta cu iPad

Autor: Radu Racu

04.01.2011, 15:31 18

Anul 2010 a început cu Microsoft lăudându-se cu tablete PC cuecran tactil care ar fi urmat să ajungă pe rafturile magazinelor înlunile ulterioare, însă niciun gadget de acest tip al companiei nua văzut lansarea, lăsând companiei Apple onoarea de a-şi adjudecatitlul "Anului iPad".

Anul acesta producătorii de electronice promit o concurenţăserioasă după ce succesul iPad le-a oferit informaţii despre ce vorconsumatorii, scrie The New York Times

"Am fi putut să lansăm anul trecut şi ne-am fi grăbit pentru cănu am fi avut funcţiile necesare", spune Phil Osako, directorul demarketing de la Toshiba, înainte de lansarea tabletei proprii latârgul IT care începe joia aceasta la Las Vegas.


"Competitorii companiei Apple au încercat în primă fază să scoatăun produs mai ieftin decât iPadul insă tabletele nu ar fi pututreda filme la o calitate ridicată, aplicaţie cerută de majoritateaclienţilor", spune Sarah Rotman Epps, analist la o firmă decercetare de piaţă.

La expoziţia de anul acesta de la Las Vegas sunt aşteptatemodele de la Research in Motion (Blackberry), Hewlett - Packard,precum şi posibile anunţuri de lansări din partea Motorola şiMicrosoft.

Interesul pentru aceste gasgeturi a explodat anul trecut, odatăcu lansarea iPad. Apple a vândut 7,5 milioane de astfel dedispozitive până în luna octombrie anul trecut, iar vânzările desărbători au depăşit cu siguranţă media lunară de până atunci.

Principalul competitor, Samsung Galaxy Tab, care a fost lansatîn noiembrie, a vândut circa 1,5 milioane de unităţi. Connformcompaniei de cercetare de piaţă IDC, în 2011 vor fi vândute circa42 de milioane de tablete PC în întreaga lume.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO