Business Internaţional

Cea mai recentă achiziţie a grupului Yahoo: vedeta Katie Couric

Cea mai recentă achiziţie a grupului Yahoo: vedeta...

Autor: Florin Badescu

26.11.2013, 13:47 842

"Katie Couric se alătură echipei Yahoo!, ca prezentatoare internaţională" şi va fi "imaginea Yahoo! News" începând de la o dată neprecizată din 2014, a anunţat Marissa Mayer, preşedinte şi CEO al grupului, pe un blog oficial.

Katie Couric va ajuta Yahoo! să îşi dezvolte acoperirea mediatică a actualităţilor în direct cu o echipă de corespondenţi şi va realiza interviuri pentru site-ul de ştiri al grupului, se precizează într-un comunicat oficial.

În vârstă de 56 de ani, Katie Couric este o vedetă a televiziunii americane. A lucrat pentru cele trei mari reţele de televiziune din Statele Unite, începând la NBC şi trecând, în septembrie 2006, la CBS, unde a devenit prima femeie care a prezentat, singură, principalul buletin informativ al zilei. Din 2012, Katie Couric prezintă un talk-show pe ABC, "Katie", care va continua să fie difuzat, în paralel cu activităţile ei la Yahoo!.

"Să te informezi reprezintă un obicei cotidian al utilizatorilor noştri. Iar Katie va lucra cu foarte talentata echipă editorială a noastră pentru a deveni pioniera unui nou capitol al jurnalismului online", a declarat Marissa Mayer.

De când a sosit la conducerea Yahoo!, în vara anului 2012, Marissa Mayer a încercat să relanseze creşterea acestui grup. Ea a cumpărat o serie de companii inovatoare pentru a recruta "talente", a modernizat anumite servicii centrale ale grupului, precum pagina de pornire şi mesageria, şi spune că doreşte să pună accentul pe mobil, video şi conţinuturi personalizate. În acest scop, Marissa Mayer a angajat deja mai mulţi jurnalişti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO