Business Internaţional

Cea mai tare tranzacţie a momentului: Producătorul medicamentelor Nurofen şi a prezervativelor Durex cumpără laptele pentru copii Mead Johnson

Cea mai tare tranzacţie a momentului: Producătorul...

Autor: Corina Zamfir

13.02.2017, 20:42 3110

Grupul Reckitt Benckiser, producătorul Nurofen şi Durex, a cumpărat compania Mead Johnson, care fabrică o formulă de lapte praf pentru copii sub brandul Enfa, pentru suma de 16,6 miliarde de dolari, intrând astfel pe o nouă piaţa într-o perioadă în care nivelul vânzărilor companiei este în scădere, scrie Bloomberg.

„Achiziţia companiei Mead Johnson ne aduce într-o poziţie de lider la nivel mondial pe piaţa din domeniul sănătăţii consumatorilor”, spune Rakesh Kapoor, CEO al Reckitt Benckiser.

Mead Johnson a avut vânzări de 3,7 miliarde de dolari în 2016.

Acţionarii vor primi 90 de dolari per acţiune, valoarea totală a acordului ridicându-se la 17,9 miliarde de dolari, care include şi dotoria netă a Mead Johnson.

Preluarea companiei va adăuga la câştigurile grupului 200 de milioane de lire sterline (250 milioane dolari) după trei ani, spune Lysol, companie de produse de curăţenie şi dezinfectare distribuite de grupul Reckitt Benckiser.

Acţiunile Reckitt au scăzut, dând peste cap câştigurile anterioare, în situaţia în care compania a prognozat pentru 2017 creşteri ale veniturilor. Însă creşterile sunt sub estimările analiştilor care au spus că Reckitt Bencjiser a avut un start "moale" în primul trimestru.

Tranzacţia, cea mai mare preluarea a grupului Reckitt Benckiser, măreşte şansele de prosperitate ale companiei după ce în anul 2016 veniturile sale au înregistrat cel mai scăzut nivel de creşetere pentru o perioadă mai mare de cinci ani, pe fondul unor condiţii dificile în Europa şi pe pieţele emergente, precum Brazilia.

În prezent, familiilor din China le este prermis să aibă doi copii, ceea ce reprezintă o oportunitate pentru companii. Astfel, grupul Reckitt Benckiser susţine că achiziţia va genera creşterea afacerii din China.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO