Business Internaţional

Cel mai mare coşmar al ISIS: Să fie omorâţi de către o femeie

Luptătoare kurdă

Autor: Roana Rotaru

13.12.2015, 00:00 2129

Femeile care luptă împotriva Statului Islamic spun că bărbaţii din ISIS sunt terifiaţi de ideea de a fi ucişi de o femeie. Cel mai mare coşmar al lor sunt femeile din armata kurdă, conform declaraţiilor făcute de o luptătoare kurdă pentru CNN.

„Ei cred că luptă în numele Islamului, şi conform credinţei lor, dacă cineva din Daesh este omorât de către o femeie kurdă, atunci nu mai ajung în Rai. Aşa că se tem de femei.”, a declarat pentru CNN o luptătoare kurdă, în vârstă de 21 ani din „Women's Protection Units”, o unitate care luptă împotriva ISIS.

Unitatea militară kurdă formată din femei are peste 7.000 de luptătoare, care reprezintă mai mult de 20% din întreaga armată kurdă, iar numărul lor continuă să crească.

Prezenţa lor a fost vitală în luptele cu ISIS, fiind foarte eficient în a alunga membrii Statului Islamic din oraşele siriene Kobani şi Al-Houl, oraşe care până nu demult erau ocupate de ISIS.

O altă luptătoare a declarat că dacă ISIS va ataca, nu va lăsa pe niciunul în viaţă. Femeile kurde sunt dispuse să îşi de-a viaţa în luptă pentru a-şi proteja căminele de ISIS.

Unitatea militară kurdă „Women's Protection Units” a fost înfiinţată în 2012. Luptătoarele au vârste cuprinsă între 18 şi 50 de ani şi fac o muncă voluntară, pentru care nu primesc bani. Ele se bazează pe ajutorul comunităţii pentru hrană şi rechizite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO