Business Internaţional

Cererea pentru închirierea de apartamente de lux pentru Jocurile Olimpice de la Paris se prăbuşeşte şi preţurile scad

Cererea pentru închirierea de apartamente de lux pentru...

Autor: Alexandru Nanu

20.04.2024, 13:06 867

Parizienii care sperau să îşi închirieze apartamentele luxoase la preţuri avantajoase în timpul Jocurilor Olimpice din această vară încep să îşi tempereze ambiţiile măreţe, în timp ce se confruntă cu o cerere slabă şi o piaţă suprasaturată, informează Bloomberg.

Agenţiile imobiliare, care îi ajutau pe parizieni să îşi listeze locuinţele pentru închiriere, spun că reduc preţurile pentru chiriile de lux din cartierele şic şi că temperează aşteptările proprietarilor care sperau să profite de valul de vizitatori care vin în capitala Franţei.

"Oferta există, dar nu avem o cerere atât de mare pe cât am crezut", spune Omar Meniri, şeful departamentului de închirieri din Paris al Engel and Völkers. "Din păcate, în acest moment nu este la nivelul a ceea ce speram".

Nu doar agenţii sunt dezamăgiţi de această publicitate exagerată. Mulţi proprietari prea entuziaşti şi-au listat apartamentele la preţuri de trei sau patru ori mai mari decât tariful de noapte obişnuit, doar pentru a constata că puţini oameni erau dispuşi să plătească.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO