Business Internaţional

China investeşte în turismul din Bahamas

Autor: Traian Terzianm

22.02.2011, 15:19 17

China a început construirea unei staţiuni de vacanţă în Bahamas,investiţia fiind de 2,6 mld. dolari (18,9 mld. euro) şi provenindde la companiile care vor să se extindă şi peste oceane, scrie BBCNews.

Baha Mar, staţiunea cunoscută ca fiind cel mai mare proiect dinregiunea Caraibelor este construită de asemenea de companiilechineze.

Staţiunea va avea patru hoteluri, un teren de golf şi va deţinecel mai mare cazino din insulele Caraibe. Deschiderea va avea locla finalul anului 2014.

Banca Chinei va acorda fondurile necesare iar Compania Naţionalăde Construcţii a Chinei va ajuta la construcţia staţiunii.

În timp ce turismul din Caraibe a fost lovit de criza financiarăiar în prezent economiile la nivel mondial dau semne de revenire,această industrie a turismului începe să-şi ridice statutul. Dupăfinalizarea acestui proiect vor fi puse la dispoziţie peste 8,000de locuri de muncă iar în prezent pentru construcţia acestuia suntnecesari 4,000 de noi angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO