Business Internaţional

Chinezii apasă pedala de acceleraţie în industrie: Beijingul pregăteşte noi măsuri pentru a sprijini companiile din industria prelucrătoare

Chinezii apasă pedala de acceleraţie în industrie:...

Autor: Laura Albu

03.01.2020, 17:48 179

Guvernul chinez a anunţat vineri mai multe măsuri de susţinere industriei prelucrătoare, printre care tăierea facturilor la energie electrică şi telecomunicaţii pe care companiile le plăteau către stat, informează Reuters, citând presa de la Beijing.

Într-o şedinţă condusă de premierul Li Keqiang, guvernul a informat că instituţiile financiare vor creşte nivelul creditelor acordate pe un termen mediu-spre lung pentru companiile industriale. De asemenea, va fi implementată "foarte bine" o reducere a taxelor pentru sector.

China va extinde de asemenea, o schemă de deschidere a sectorului de servicii către capitalul privat, fapt care va genera mai multe locuri de muncă pentru tineri, în special pentru proaspeţii absolvenţi, a mai comunicat guvernul chinez.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO